Få styr på din rejse med Rejseplanen

Kom godt afsted på tur med Rejseplanen

Skal du ud at rejse med offentlig transport? Tjek Rejseplanen, inden du i almindelighed skal bruge offentlig transport – eller ud på en længere rejse. Her finder du nemt information omkring den kollektive trafik, herunder mulige transportmidler, tidspunkter og priser. Rejseplanen hjælper dig, på en enkel måde, med at planlægge din tur og bestille billetter, så du kommer velforberedt af sted. Kort sagt gør Rejseplanen trafikinformation let tilgængelig og rejsen lettere og overskuelig. Og så er det endda simpelt at bruge.

At vælge offentlig transport til sin rejse

Kollektiv trafik er en rigtig god ting for mange mennesker, og så er det ikke så tosset i forhold til miljøet. Der er mange typer mennesker, der bruger offentlig transport – og til forskellige behov. Nogle tager bussen eller toget til og fra skole eller arbejde hver dag. Måske fordi man ikke har mulighed for eller lyst til at køre selv. Måske fordi det er det letteste – når bussen nu kører alligevel. Somme tider kan det endda være den hurtigste løsning at tage bussen eller toget.

Men også til de længere rejser rundt omkring i Danmark – eller endda til udlandet – er der mange, der vælger offentlig transport. Det kan være, man ikke bryder sig om at køre langt eller på bestemte strækninger med megen trafik. Eller også vil man bare gerne slippe for at køre og i stedet nyde rejsen – med for eksempel toget. Her kan man koble af i de timer, turen tager. Måske har man lidt arbejde med på computeren, man vil lave, måske snakker man og hygger med familien. Der kan være mange gode grunde til at vælge den offentlige transport til sin rejse. Og det kan være fornuftigt at planlægge turen i forvejen.

Et hurtigt overblik

Ved at gå på Rejseplanen, kan man søge informationer omkring den tur eller rejse, man skal ud på. I god tid kan man undersøge de muligheder/transportmidler, der findes til ens behov – og på hvilke tidspunkter. Herfra kan man se priser på billetter – og bestille billetter, så man har styr på det praktiske i forhold til rejsen, inden man skal af sted.

Ingen stress på turen over manglende pladser, billetter og overblik – bare nyde rejsen. Især til de lidt længere ture kan det gøre en stor forskel, at man har forberedt sig godt til rejsen. Hvis man måske også har små børn og en masse bagage med at holde styr på, er det rart ikke at skulle spekulere over billetter og logistik.

Rejseplanen er ganske enkel at bruge, og der er flere måder at finde den på, blandt andet via apps og hjemmeside. Det er let at taste en søgning ind, og der kommer hurtigt forslag til transportmidler og tidspunkter. Har man blot brug for at finde oplysninger om afgangs- og ankomsttidspunkter, kan man hurtigt finde dem. Et klik på Afgangstavler for en given by giver et hurtigt overblik over alle de bus- og togafgange, der er for stedet. Så husk at tjekke Rejseplanen, inden du skal rejse med offentlig transport – så har du overblikket.